Indyk w ziołach
Składniki:
- filet z indyka,
- świeże lub suszone zioła: kolendra, tymianek, szałwia, rozmaryn, oregano,
- gałka muszkatołowa,
- 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Fileta oczyścić, lekko rozbić, posolić i naciąć na środku. Zioła drobno posiekać i wymieszać z oliwą z oliwek, cytryną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i zawinąć ziołowy farsz w rozbitego indyka. Odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie rozgrzać piekarnik do 180 st, fileta zawinąć w folię aluminiową i piec ok. 40 minut.
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ