bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Makowiec z jabłkami

08 grudnia 2021

Składniki

500g maku

500g jabłek winnych

200g cukru lub słodzik Pecva do smaku

2 łyzki miodu

6 jajek "L"

9 łyżek kaszki kukurydzianej

50g posiekanych orzechów włoskich

4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

aromat migdałowy

płatki migdałowe

Przygotowanie

Mak zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Odcisnąć i zmielić go 3 razy. Białka oddzielić od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem, miodem i żółtkami, następnie dodać kaszę kukurydzianą i proszek do pieczenia. Dodać mak, kandyzowaną skórkę, orzechy i aromat, dokładnie wymieszać. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko odcisnąć i dodać do reszty składników. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą makowo-jabłkową. Całość przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypać płatkami migdałów. Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50 minut, aż patyczek będzie suchy.

Autor artykułu

Naturhouse

Zastosuj najlepiej okrągłą formę o średnicy 26 cm lub kwadratową 24x24 cm.

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.