Makaron z kurkami i cukinią
Składniki
- 200 g makaronu tagiatelle z pełnego ziarna
- 150 g kurek
- 1 mała cukinia
- natka pietruszki
- 1 łyżeczka startego parmezanu
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju rzepakowego
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Kurki oczyścić i dokładnie umyć, większe przekroić na połówki. Cukinię pokroić w cienkie plastry bądź kostkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego i podsmażyć grzyby przez ok. 5 min, dodać cukinię oraz sól i pieprz do smaku. Dusić pod przykryciem około 8 minut. Powstały sos podawać z makaronem. Posypać startym parmezanem i natką pietruszki
Cukinia i kurki to doskonałe połączenie! Jeśli jeszcze nigdy przez Ciebie niewypróbowane, nie zwlekaj dużej! Jest delikatnie i pysznie!
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ