bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Przepisy na...

SAŁATKA Z BOBEM

Składniki

  • 250 g bobu
  • 2 duże pomidory malinowe
  • 4 plastry chudej szynki
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • zioła

Przygotowanie

Bób gotujemy do miękkości i obieramy z łupin. Następnie pomidory kroimy w drobną kostkę. Podobnie postępujemy z plastrami szynki i podpiekamy w piekarniku lub podsmażamy na suchej patelni. Natkę pietruszki drobno siekamy. Całość łączymy z ziołami i oliwą.

 


 

CHŁODNIK OWOCOWY Z MROŻONYM KOKTAJLEM

Składniki

  • kubek malin
  • kubek truskawek
  • kubek borówek amerykańskich lub jagód
  • 2 plastry arbuza
  • 15−20 kropli słodzika ze stewią Pecva
  • szklanka mleka
  • saszetka koktajluwaniliowego Slimbel

Przygotowanie

Owoce wkładamy do wysokiego naczynia i dokładnie miksujemy (dodatkowo można przetrzeć przez sito), dodajemy słodzik i całość schładzamy w lodówce. Koktajl Slimbel mieszamy z mlekiem, a następnie napełniamy nim foremkę do kostek lodu i zamrażamy. Chłodnik należy podawać w miseczkach z kostkami mrożonego koktajlu i listkami świeżej mięty.

 


 

KEBAB W WERSJI LIGHT

Składniki

  • 400 g fileta z indyka
  • 3 liście sałaty lodowej (całe)
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • ½ ogórka
  • czerwona cebula
  • natka pietruszki
  • pomidorki koktajlowe
  • garść rukoli i roszponki
  • przyprawy (papryka słodka i ostra, sól, pieprz, oregano)
  • 250 g gęstego jogurtu naturalnego
  • czosnek
  • koperek
  • 3-4 łyżki oliwy
  • łyżka octu winnego

Przygotowanie

Filet z indyka nacieramy solą, pieprzem, papryką i ulubionymi ziołami, a następnie wkładamy do marynaty przyrządzonej z oliwy, octu winnego i czosnku. Po 2 godzinach mięso wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. C. Po 10 minutach obniżamy temperaturę do 120 st. C i pieczemy jeszcze ok. 40 minut. Liście sałaty lodowej zanurzamy na kilka minut w zimnej wodzie z kostkami lodu. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski, ogórek w długie cienkie plastry, a pomidorki dzielimy na połówki. Jogurt wlewamy do dwóch kubków, do jednego dodajemy koperek, czosnek i odrobinę soli, a do drugiego – paprykę słodką i ostrą. Upieczone mięso kroimy w cienkie paski. Osuszone liście sałaty układamy na talerzu i rozrzucamy na nich rukolę i roszponkę, a następnie mięso i warzywa. Całość polewamy sosem jogurtowym i dekorujemy natką pietruszki.

 


 

PLACUSZKI Z PIANKĄ JOGURTOWĄ I MUSEM OWOCOWYM

Składniki

  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki zarodków pszennych
  • małe jajko
  • 30 kropli słodzika Pecva
  • łyżka oliwy
  • owoce sezonowe

Przygotowanie

Do ubitej piany z białka dodajemy żółtko, a następnie stopniowo wlewamy jogurt i słodzik. Całość delikatnie mieszamy. Gotową masę łączymy z zarodkami pszennymi (jeśli będzie zbyt gęsta, można dodać odrobinę jogurtu). Na rozgrzanej patelni posmarowanej oliwą smażymy małe okrągłe placki. Resztę jogurtu ubijamy mikserem, a owoce miksujemy ze słodzikiem, aż powstanie mus. Na talerzu układamy placki, polewamy je musem i dekorujemy kleksem ubitego jogurtu i świeżymi owocami.

Autor artykułu

Naturhouse

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.