bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Pyszne domowe pasty

13 listopada 2018

PASTA MARCHEWKOWA


Składniki:

  • 4 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 łyżka oleju
  • 1 szklanka soku pomidorowego
  • sól
  • grzanki razowe FIBROKI
  • 10 czarnych oliwek


Przygotowanie:

Obrane marchewki ugotować i zetrzeć na tarce. Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać marchewkę, wlać sok pomidorowy i dusić na małym ogniu około 20 minut, mieszając co kilka minut, aż powstanie gęsta, jednolita masa. Doprawić solą.

Pastę podawać na grzankach FIBROKI, dekorować oliwkami.


 

PASTA Z BAKŁAŻANA

Składniki:

  • ½ bakłażana
  • 6 oliwek
  • 1 obrany ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • 150 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • grzanki FIBROKI
  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:

Bakłażan umyć, pokroić w cienkie plastry, posolić i odstawić na 15 min. Oliwki i czosnek drobno posiekać, posolić, przełożyć do salaterki i rozgnieść. Plastry bakłażana opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron, aż zmiękną i zbrązowieją. Potem drobno je posiekać i przełożyć do salaterki z oliwkami i czosnkiem. Dodać szczypiorek, skropić sokiem z cytryny, wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Następnie dodawać porcjami jogurt i mieszać, aż do uzyskania gęstej masy. Pastę z bakłażana nakładać na grzanki FIBROKI, każdą grzankę posypać natką pietruszki.


 

PASTA RYBNA


Składniki:

  • 1 mała cebula
  • 1 jajko
  • 170 g tuńczyka w wodzie lub sosie własnym
  • 1 łyżeczka gęstego jogurtu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz
  • 1-2 łyżeczki ulubionych ziół (suszonych lub świeżych)
  • grzanki razowe FIBROKI


Przygotowanie:

Cebulę obrać i drobno posiekać. Jajko ugotować na twardo. Tuńczyka osączyć. Składniki włożyć do głębokiego naczynia, dodać jogurt i musztardę, zmiksować na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem oraz ziołami i wymieszać. Pastę rybną podawać na grzankach FIBROKI.


 

PASTA Z WĄTRÓBKI


Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 duża lub 2 małe cebule
  • 1 kostka warzywna KILUVA
  • 1-2 łyżki ulubionych ziół (suszonych lub świeżych)
  • 400 g wątróbki cielęcej
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • grzanki FIBROKI


Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Cebule obrać i pokroić na kawałki. Zagotować litr wody. Do gotującej się wody wrzucić kostkę warzywną KILUVA, dodać zioła, po czym włożyć umytą i oczyszczoną wątróbkę. Zmniejszyć ogień i gotować kilka minUT. Potem wyjąć wątróbkę, osuszyć na papierowym ręczniku i włożyć do dużej miski. Dodać jajka, cebulę i obrany czosnek, wlać oliwę, a następnie zmiksować składniki na gładką masę. Pastę doprawić solą i pieprzem, nałożyć na grzanki FIBROKI.


 

Więcej smacznych przepisów znajdziesz w naszej książce kucharskiej "Gotuj zdrowo i ze smakiem".

Już 3 części ksiażki "Gotuj zdrowo i ze smakiem" są dostępne w naszych Centrach Dietetycznych Naturhouse.

Zapraszamy!

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.