bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Sernik w wersji light

08 października 2019

Składniki

  • 600 g mielonego twarogu śmietankowego
  • 95 g (8 łyżek) cukru (4 łyżki cukru + 4 łyżki słodziku PECVA)
  • 3 duże jajka
  • 3 żółtka
  • 1 ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego lub ziarenek wanilii
  • kilka ciastek FIBROKI (dowolny smak)

Polewa:

  • 200g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki cukru
  • ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego

Przygotowanie

Delikatnie utrzeć ser za pomocą miksera, następnie dodać cukier i słodzik PECVA, jajka oraz żółtka. Na końcu dodać ekstrakt waniliowy. Gotową masę przelaćdo tortownicy wyłożonej ciastkami FIBROKI. Piec 50 minut w 180 stopniach. Po 50 minutach sernik powinien być ścięty, ale nie za mocno. Połączyć składniki polewy, rozlać na gorący sernik i wstawićna kolejne 10 minut do piekarnika. Następnie sernik należy ochłodzić. Kiedy ostygnie należy wstawić go do lodówki. Sernik najlepiej wyjąć z lodówki 20 min przed podaniem.

Autor artykułu

Naturhouse

Smacznego!

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.