« Przejdź do strony głównej

Pomysł na dzisiejszą kolację, żebyśmy czuły się lekko.

Składniki

  • garść rukoli
  • dojrzałe mango
  • kilka orzechów włoskich
  • ser mozzarella (w kulkach)
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • ½ awokado
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony
Drink Levanat do popicia.

Przygotowanie:

Awokado obieramy i kroimy w ćwiartki, mango obieramy i kroimy w dowolne kawałki. Ser mozarella odsączamy z zalewy. Orzechy włoskie wrzucamy na patelnię i rumienimy. Rukolę posypujemy solą morską, dodajemy awokado, mozzarellę, pokrojone mango i orzechy. Dodajemy sos winegret (oliwa, sok z cytryny, świeżo mielony pieprz). Popijamy drinkiem LEVANAT.

Zdaniem dietetyka
mgr Beata Prusińska
dietetyk kliniczny, dietetyk Naturhouse

Awokado jest źródłem kwasów tłuszczowych, które zapewniają odpowiedni poziom nawilżenia, poprawiając również jędrność skóry. Ponadto awokado jest bogate w antyoksydanty zwalczające wolne rodniki odpowiedzialne za starzenie się skóry.

Orzechy to źródło witaminy E i nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także cynku i witamin z grupy B, które w zbawienny sposób wpływają na skórę, włosy i paznokcie nawilżając je i wzmacniając.

Mango jest skarbnicą witamin ( A, C, E, PP, z grupy B) i minerałów (potas, wapń, magnez, miedź) oraz antyoksydantów, a także źródłem błonnika. Wspomaga odchudzanie, zapobiega starzeniu się organizmu, obniża poziom cholesterolu we krwi. Owoc mango posiada właściwości regenerujące i przeciwzapalne, dzieki czemu znakomicie wpływa na skórę problemową.

Levanat drink dzięki wyciągowi z karczocha wspomaga trawienie, spalanie tkanki tłuszczowej i usuwanie wody metabolicznej z organizmu.