bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Śledź w oleju lnianym

08 grudnia 2021

Składniki

  • 250 g solonych filetów śledziowych
  • 1 kwaśne, twarde jabłko
  • 1 cebula
  • ok. 150 ml oleju lnianego
  • 3 łyżki octu z białego wina
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 3 goździki
  • pieprz

Przygotowanie

Każdy filet pokroić na mniejsze części. Cebulę posiekać w pióra, jabłka ze skórką w drobną kostkę. W słoiku układać warstwowo filety, cebulę, jabłka i przyprawy, dodać ocet winny, zalać olejem lnianym. Szczelnie zamknąć i odłożyć do lodówki. Śledzie najlepsze są po 4-5 dniach.

Autor artykułu

Naturhouse

Olej lniany wyróżnia wysoka zawartość składników odżywczych, w tym kwasów tłuszczowych Omega-3. Olej ten wpływa więc korzystnie na metabolizm cholesterolu. Obecność witaminy E działa upiększająco i odmładzająco na skórę i organizm. Warto pamiętać, że olej lniany powinien być spożywana na zimno – tylko wtedy zachowuje swoje właściwości prozdrowotne.

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.