bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Przepisy na...

Grzanki z pomidorami

Składniki:

  • bułka ciabatta
  • 1 dojrzały pomidor
  • 4 plastry mozzarelli
  • 1 łyżka oliwy
  • czosnek bazylia, oregano
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie umyć. Pomidora pokroić w kostkę, mozzarellę – w plastry, a listki bazylii i oregano drobno posiekać. Pomidora podsmażyć na odrobinie oliwy z oliwek, doprawić solą, pieprzem i bazylią. Na mały talerzyk wlać łyżeczkę oliwy, wcisnąć do niej ząbek czosnku, dołożyć oregano i wymieszać. Przepołowioną ciabattę posmarować od wewnątrz oliwą, nałożyć pomidory, przykryć plastrami mozzarelli i zapiekać przez 7-8 minut w piekarniku w temp. 130°C.

______________________________________________________

Wspomnienie lata

Składniki:

  • 1 l wywaru z kostki warzywnej KILUVA
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 zielonego ogórka
  • 1 marchewka
  • 150 g rostbefu
  • 100 ml mleka i jogurtu do zabielenia
  • koperek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Obraną marchewkę i ogórka pokroić w cienkie słupki. Paprykę poszatkować na cienkie plasterki. Rostbef pokroić na cienkie paseczki, a następnie podsmażyć lub zgrillować. Posypać solą i pieprzem. Do podgrzanego wywaru dodać rostbef,. Całość gotować przez 7-10 min aż marchewka zmięknie. Na koniec dodać mleko, łyżkę jogurtu i koperek. Całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

______________________________________________________

Kotlety rybne

Składniki:

  • 600 g filetów z ryby
  • 300-400 ml wywaru z kostki warzywnej KILUVA
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • koperek, natka pietruszki
  • 50 g Fibroki Granulki
  • 1 jajko i 1 białko
  • 1 łyżeczka oleju
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • łyżka oleju do smażenia

Przygotowanie:

Wywar z kostki warzywnej KILUVA zagotować i wrzucić do niego filety z ryby. Gotować na lekkim ogniu, aż filety się ugotują, a następnie osuszyć je i posiekać. Cebulę obrać, drobno posiekać i poddusić z dodatkiem łyżeczki oleju. Rybę wymieszać z bułką tartą, cebulą, czosnkiem, jednym jajem i białkiem, przyprawić solą i pieprzem. Do tak przygotowanej masy dodać posiekaną natkę pietruszki i koperek i uformować z niej małe kotlety. Panierować w bułce tartej i smażyć na łyżce oleju aż się zarumienią.

______________________________________________________

Suflet czekoladowy

Składniki:

  • 100 g mrożonych wiśni lub truskawek
  • 1 łyżeczka miodu
  • 50 ml słodkiego czerwonego wina
  • 1 żółtko, 3 białka
  • 75 g czekolady (70-75% ziarna kakaowego)
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 40 ml śmietanki tortowej lub kremówki (wg. uznania)
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 łyżeczka kakao w proszku
  • 1 szczypta soli
  • 4 natłuszczone foremki

Przygotowanie:

Na patelni 2 minuty podgrzewać miód z wodą (2 łyżeczki). Do powstałego syropu dodać wydrylowane wiśnie i gotować kolejne 2 minuty. Dolać czerwone wino i gotować przez 5 minut aż płyn się zredukuje. Czekoladę rozpuścić na parze. Wolno wlewać śmietankę, mieszając aż połączy się z czekoladą. Dodać cukier puder. Zdjąć z ognia, dodać żółtko i wymieszać. Oprószyć szczyptą soli i ponownie wymieszać.Dodać kakao. Białka ubić ze szczyptą soli. Do masy dodać połowę piany i delikatnie wymieszać. Gdy masa będzie jednolita, dodać resztę piany i dalej mieszać. Foremki napełnić masą. Piec ok. 20 minut w 180° C.

 

Autor artykułu

Naturhouse

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.