bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Tarta z łososiem i gruszką

13 listopada 2018


Składniki ciasta:

  • 200 g mąki razowej
  • 20 g otrębów owsianych
  • 40 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka soli morskiej
  • 1 jajko


Składniki nadzienia:

  • 4 jajka
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • 40 g sera camembert light
  • 1/3 szklanki jogurtu gęstego naturalnego
  • 140 g łososia wędzonego na gorąco
  • 1 gruszka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • rukola lub koper

Sposób przygotowania:

Spód: Formę na tartę posmarować oliwą. Wszystkie składniki spodu wymieszać ze sobą i zagnieść ciasto rozcierając palcami. Gładką kulę z ciasta włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na placek o większej średnicy niż forma na tartę. Ciasto położyć na formie papierem do góry. Zdjąć papier, podziurkować spód widelcem, wstawić do lodówki. W tym czasie piekarnik rozgrzać do 190 stopni celsjusza. Formę z ciastem wyłożyć folią aluminiową i obciążyć np. suchym grochem. Piec przez 15 minut, następnie usunąć obciążenie i piec jeszcze 13 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika i zmniejszyć temperaturę do 180 stopni.

Nadzienie: Do większej miski wbić jajka, dodać sól i pieprz, roztrzepać widelcem. Dodać starty na tarce ser camembert, jogurt, wymieszać i odstawić. Masę jajeczną wylać na podpieczony spód, ułożyć kawałki łososia i półplasterki gruszki, skropić sokiem z cytryny. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut, do czasu aż masa będzie zastygnięta. Udekorować rukolą lub koprem (w zależności od upodobań).

Smacznego!


Zobacz też przepisy na:

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.