Dietetyk kliniczny, absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Prace dyplomowe opracowywała w temacie zaburzeń odżywiania, anoreksji, bulimii i psychogennego przejadania się. Jej głównym polem zainteresowań zawodowych są psychologiczne aspekty związane z odżywianiem i dietcoaching.
Dzięki partycypacji w szkoleniach i konferencjach dietetycznych stale rozwija swoje kompetencje zawodowe, a wiedza oparta na faktach i najnowszych badaniach naukowych pozwala jej osiągać liczne sukcesy w pracy terapeutycznej.
Specjalizuje się w pomocy osobom walczącym z chorobami cywilizacyjnymi, nadwagą, otyłością, jak również z niedowagą, chorobami metabolicznymi, chorobami tarczycy, alergiami i nietolerancjami pokarmowymi.
Do swoich podopiecznych podchodzi w sposób holistyczny. Uważa, że stan umysłu, ducha i ciała wzajemnie wpływają na siebie, a zatem należy leczyć cały organizm, a nie tylko jego chorą część. Jest gorącą przeciwniczką nadmiernych restrykcji żywieniowych i głodówek. Wie, że w diecie najważniejsza jest równowaga i stale powtarza, że „wszystko jest dla ludzi - liczy się tylko ilość i częstotliwość”. W swojej pracy najbardziej ceni sobie budowanie zdrowej wspólnoty opartej na zrozumieniu, wsparciu, najlepszych intencjach i dobrej energii.
Jest pasjonatką zdrowego stylu życia i aktywności fizycznej. Uwielbia gotować i przyrządzać zdrowe desery. W kuchni stawia na szybkie, sprawdzone rozwiązania, którymi chętnie dzieli się z podopiecznymi.