Patrycja Hołowko
Ukończyłam dietetykę kliniczną na Wydziale Lekarskim Uniwersytetu Jagiellońskiego. W swojej pracy magisterskiej badałam wpływ diety na satysfakcję z życia u chorych z Zespołem Jelita Nadwrażliwego. Podczas studiów zajmowałam się również oddziaływaniem przypraw na zdrowie i samopoczucie człowieka.
Doświadczenie zawodowe zdobywałam w placówkach indywidualnego poradnictwa dietetycznego oraz żywienia zbiorowego w indywidualnym cateringu dietetycznym, przychodniach i centrach rehabilitacji. Współpracowałam również z Uniwersytetami Trzeciego Wieku. Przeprowadzałam szkolenia z zakresu racjonalnego odżywiania w konkretnych jednostkach chorobowych na oddziałach Krakowskiego Szpitala Specjalistycznego im. Jana Pawła II.
Posiadam duże doświadczenie w pracy z osobami borykającymi się z :
- nadwagą i otyłością,
- chorobami metabolicznymi,
- kardiologicznymi,
- chorobami nerek,
- przewodu pokarmowego,
- sportowcami i osobami stosującymi zwiększoną aktywność fizyczną,
- przyszłymi rodzicami
- osobami będącymi na dietach wegetariańskich.
W swojej pracy pomagam osiągnąć wymarzone cele. Sądzę, że ważna jest nie tylko korzystna zmiana wyglądu i samopoczucia lecz przede wszystkim poprawa stanu zdrowia. W bezpośrednim kontakcie z ludźmi cenię sobie szczerość i otwartość.
W wolnym czasie chętnie oddaję się podróżom, w tym kulinarnym w domowym zaciszu. Bardzo lubię eksplorować kuchnie świata. Na co dzień inspiruję się kuchnią śródziemnomorską oraz kuchnią Dalekiego Wschodu. Odpoczywam jeżdżąc rowerem, ćwicząc pilates, tańcząc i czytając książki z futrzastym pupilem na kolanach.
Zdrowie nie jest wszystkim, ale bez zdrowia wszystko jest niczym - Artur Schopenhauer