TEST - Mleko inaczej
14 listopada 2018
TEST - Mleko inaczej
Mleko Inaczej - JOGURTY NATURALNE
Jogurt jest źródłem białka, wapnia, fosforu, witaminy A oraz witamin z grupy B. W wyniku fermentacji jogurtu pod wpływem bakterii zwiększa się strawność białka mlecznego, podnosi przyswajalność niektórych minerałów, witamin i kwasu foliowego. Dzięki obecności bakterii jogurtowych rozkładana jest laktoza na cukry proste, co umożliwia spożywanie jogurtów przez osoby cierpiące na nietolerancję laktozy. Jogurty nie odchudzają, ale poprawiają odporność. Jedzmy jogurty naturalne o niższej zawartości cukru i tłuszczu, ale nie odtłuszczone (tracą wiele naturalnych właściwości). Sięgajmy po biojogurty zawierające probiotyki. Są to bakterie, które zapobiegają wytwarzaniu chorobotwórczych bakterii gnilnych, powstawaniu wzdęć i gazów, poprawiają pracę jelit, hamują wchłanianie cholesterolu i wytwarzają witaminy z grupy B. Najlepiej jeść jogurty dwa razy dziennie po około 150 ml.
Nasz konsultant
Monika Tarczyńska
specjalista Naturhouse
ds. dietetyki
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ