bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Przepisy na...

Tabuli - libiańska sałatka

 

Składniki:

  • 25 dag kaszy kuskus
  • 3 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 ogórek
  • 1/2 czerwonej papryki
  • posiekana natka pietruszki
  • posiekane liście mięty
  • 1 l wywaru z kostki warzywnej KILUVA
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Kuskus przesypać do miski i zalać gorącym wywarem warzywnym (płyn musi przykrywać kaszę). Przykryć, odstawić na 15 min. W tym czasie natkę pietruszki i miętę umyć i bardzo drobno posiekać. Umyte pomidory i ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać drobno posiekaną cebulę. Warzywa i zioła dodać do kuskusu. W osobnym naczyniu zrobić sos: wymieszać sok z cytryny, oliwę z oliwek, rozgnieciony ząbek czosnku, sól i pieprz. Dodać do reszty. Całość wymieszać.


 

Zupa pomidorowa z ciecierzycą

 

Składniki:

  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 3/4 l soku pomidorowego
  • po 1/2 łyżeczki bazylii i oregano
  • 1/2 puszki ciecierzycy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki
  • cukier
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek obrać. Czosnek wycisnąć przez praskę, cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy z oliwek. Zeszklić cebulę i czosnek. Dodać sok pomidorowy, pomidory. Gotować na małym ogniu ok. 10 min. Dodać bazylię i oregano, sól, pieprz, szczyptę cukru. Gotować jeszcze chwilę. Ciecierzycę dobrze osączyć. Na patelni znów rozgrzać oliwę i uprażyć ciecierzycę. Zupę zmiksować. Dodać ciecierzycę. Posypać natką pietruszki.


 

Sernik z brzoskwiniami

 

Składniki:

  • 150 g pokruszonych herbatników
  • 17 dag cukru
  • 1/4 kostki stopionego masła
  • 65 dag mielonego twarogu
  • 2 łyżki mąki
  • 3 jajka
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 4 świeże brzoskwinie do dekoracji (mogą być też z puszki)

 

Przygotowanie:

Pokruszone herbatniki, masło i 3 dag cukru zagnieść ze sobą. Wyłożyć dno tortownicy (o średnicy 24 cm). Brzoskwinie odsączyć i zmiksować. Odstawić. Twarożek wymieszać z mąką i cukrem. Dodawać stopniowo jajka i dokładnie mieszać. Dodać zmiksowane brzoskwinie. Wyłożyć na przygotowany herbatnikowy spód. Ciasto piec przez 10 min w 210 st. C, następnie przez 55 min w 150 st. C. Wystudzić w otwartym piekarniku. Po wystudzeniu ozdobić obranymi połówkami świeżych brzoskwiń.

Autor artykułu

Naturhouse

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.