bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Przepisy na...

Woda Barley'a

 

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jęczmiennej
  • 8 szklanek wody
  • 1/4 szklanki soku z cytryn
  •  1/2 szklanki soku z limonek
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • można dodać startą skórkę z 1 cytryny

 

Przygotowanie:

Kaszę wsypać do garnka z wodą. Gotować przez ok. 30 min, aż ubędzie połowa płynu. Po tym czasie zdjąć z ognia i przecedzić przez drobne sitko. Do wody dodać soki i cukier. Całość dokładnie wymieszać. Można dodać startą skórkę z cytryny. Tak przygotowaną wodę wstawić do lodówki. Podawać schłodzoną, z lodem i plasterkiem cytryny lub limonki.


 

Nadziewane bakłażany


Składniki:

  • 1 średni bakłażan
  • 200 g drobiowego mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ser mozzarella
  • 150-200 g rozdrobnionego szpinaku
  • małe opakowanie jogurtu
  • 1/2 puszki pomidorów
  • sól, pieprz, bazylia


Przygotowanie:

Bakłażan przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć środek, posypać odrobiną soli i pieprzu. Do mięsa wbić jajko, doprawić, podsmażyć, dodać pomidory z puszki, podgrzewać do wyparowania wody. Na osobnej patelni podsmażyć na łyżce oliwy pokrojoną cebulę, rozdrobniony czosnek i szpinak – na koniec dodać 2–3 łyżki jogurtu. Szpinak połączyć z mięsem w pomidorach, napełnić połówki bakłażana, ułożyć na blasze posmarowanej oliwą i zapiekać 15–20 min w piekarniku (180 stopni). 10 minut przed końcem pieczenia na wierzchu można ułożyć po dwa cienkie plastry mozzarelli.


 

Jajka zapiekane z bobem i pomidorkami koktajlowymi
(przepis nagrodzony w naszym konkursie "Moja zdrowa wielkanocna potrawa")


Składniki:

  • 10 jajek
  • 400 g bobu
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • masło do wysmarowania kokilek

 

Przygotowanie:

Kokilki posmarować masłem. Bób ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Odcedzić. Obrać z łupinek. Pomidorki umyć, pokroić na ćwiartki lub połówki. Na spód kokilek wykładać bób i pomidorki. Do każdej porcji wbić 1 jajko. Posypać solą i pieprzem. Zapiekać w piekarniku 15-20 minut w 180 - 200 st. C. Podawać na gorąco z pieczywem.

Autor artykułu

Naturhouse

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.