bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Przepisy na...

SAŁATKA Z JAJKIEM I SZPARAGAMI

Składniki:

  • Pęczek białych szparagów
  • 2-3 wiejskie jajka
  • Dymka
  • 2 łyżeczki musztardy (kremska lub francuska)
  • Szczypta soli
  • ½ łyżeczki cukru brązowego
  • Pieprz biały do smaku
  • Ocet winny jabłkowy
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

Szparagi obrać, odłamać zdrewniałą część, następnie gotować ok. 7 min w wodzie z dodatkiem odrobiny cukru i soli. Po ugotowaniu szparagi zahartować w zimnej wodzie i pokroić na ok. 2–3-cm kawałki. Jajka ugotować na pół miękko, obrać, pokroić na ósemki. Dymkę pokroić w skośne kawałki razem ze szczypiorkiem. Z oliwy, musztardy, octu i przypraw przygotować sos. Sałatkę polać przygotowanym sosem.

 


 

ZUPA Z ZIELONYCH OGÓRKÓW

Składniki:

  • 3 ogórki szklarniowe
  • Pęczek młodej włoszczyzny
  • 3 średnie młode ziemniaki
  • Pęczek koperku
  • 2 łyżki oliwy
  • Pieprz do smaku
  • 1 czubata łyżka gęstego jogurtu
  • 1 litr bulionu z kostki warzywnej KILUVA

Przygotowanie:

Włoszczyznę umyć, marchewkę, pietruszkę i por pokroić w plasterki, seler i ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić na wrzący bulion z kostki KILUVA. Ogórki obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę, następnie poddusić na patelni na rozgrzanej oliwie, tak aby zmiękły. W trakcie dodać posiekany koperek. Ogórki dodać do gotujących się warzyw i jeszcze chwilę gotować. Zupę doprawić do smaku. Można udekorować kleksem jogurtu naturalnego.

 


 

PLACUSZKI Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI

Składniki:

  • Filet z kurczaka
  • Por
  • Marchewka
  • Dymka
  • Mała cukinia
  • 1 jajo
  • 2 łyżki zarodków pszennych
  • Sól, pieprz i papryka do smaku

Przygotowanie:

Mięso umyć, drobno pokroić, przełożyć do miski. Cebulę i cukinię pokroić w kostkę, marchewkę i por w półplasterki. Warzywa przełożyć do naczynia i przyprawić solą, pieprzem i papryką. Następnie dodać zarodki pszenne oraz żółtko, białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Z przygotowanej masy łyżką formować placuszki i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 25 min. w temperaturze 160 st. C. Można też usmażyć na „beztłuszczowej” patelni. Podawać z sałatką z ogórka, rzodkiewki, koperku i jogurtu.

 


 

KOKTAJL WITALNY

Składniki:

  • ½ banana
  • ½ gruszki
  • Kawałek melona miodowego
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • Około 150 ml wody mineralnej

Przygotowanie:

Owoce wrzucić do wysokiego naczynia, dodać jogurt i dokładnie zmiksować. Powstały koktajl uzupełnić wodą mineralną, przelać do szklanek i udekorować natką pietruszki.

Autor artykułu

Naturhouse

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.