bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Przepisy na...

ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM


Składniki:

  • pęczek szczawiu
  • 2 średnie młode ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 litr wywaru warzywnego
  • z kostki Kiluva
  • 4 łyżki gęstego jogurtu
  • naturalnego
  • po 1 jajku na osobę
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Szczaw siekamy w paski. Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki, a marchewkę i pietruszkę – na cienkie plastry. Z kostki Kiluva przyrządzamy wywar warzywny, dorzucamy do niego pokrojone warzywa i gotujemy aż do miękkości. Następnie dodajemy szczaw, a potem zahartowany jogurt oraz przyprawy. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.

 


FASOLKA SZPARAGOWA Z SALSĄ POMIDOROWĄ


Składniki:

  • 250 g fasolki szparagowej
  • 1 duży pomidor
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • ocet balsamiczny lub sok
  • z cytryny
  • natka pietruszki
  • 1 szalotka
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Fasolkę gotujemy we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Pomidora obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Szalotkę i natkę pietruszki drobno siekamy. Doprawiamy solą, pieprzem, oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Fasolkę przekładamy na talerz, na wierzch dajemy salsę. Całość dekorujemy świeżymi ziołami.


GRILLOWANE POLĘDWICZKI W MARYNACIE MIODOWEJ


Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa (można zastąpić
  • filetem z kurczaka)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ papryczki chilli lub kilka kropel sosu tabasco
  • pieprz

Przygotowanie:

Polędwiczki kroimy w niezbyt grube plastry, lekko rozbijamy dłonią. Mieszamy składniki marynaty i polewamy nią mięso. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny. Grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony pilnując, aby ogień nie był zbyt duży i mięso się nie przypaliło.

 


LODY OWOCOWE


Składniki:

  • 2 plastry arbuza
  • 2 brzoskwinie
  • 2 kiwi
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu lub słodzik Pecva

Przygotowanie:

Owoce obieramy, z arbuza i brzoskwiń usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Następnie przekładamy do osobnych naczyń i dodajemy po 50 ml jogurtu i ½ łyżeczki miodu lub słodzik. Wszystko dokładnie miksujemy. Przygotowujemy foremki do lodów, do których przekładamy masy – można je układać warstwami, w różnych kombinacjach kolorystycznych. Wstawiamy do zamrażalnika. Jak masa lekko stężeje, wkładamy patyczek.

Autor artykułu

Naturhouse

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.