Przepisy na...
14 listopada 2018
Przygotowanie:
Szczaw siekamy w paski. Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki, a marchewkę i pietruszkę – na cienkie plastry. Z kostki Kiluva przyrządzamy wywar warzywny, dorzucamy do niego pokrojone warzywa i gotujemy aż do miękkości. Następnie dodajemy szczaw, a potem zahartowany jogurt oraz przyprawy. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.
Przygotowanie:
Fasolkę gotujemy we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Pomidora obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Szalotkę i natkę pietruszki drobno siekamy. Doprawiamy solą, pieprzem, oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Fasolkę przekładamy na talerz, na wierzch dajemy salsę. Całość dekorujemy świeżymi ziołami.
Przygotowanie:
Polędwiczki kroimy w niezbyt grube plastry, lekko rozbijamy dłonią. Mieszamy składniki marynaty i polewamy nią mięso. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny. Grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony pilnując, aby ogień nie był zbyt duży i mięso się nie przypaliło.
Przygotowanie:
Owoce obieramy, z arbuza i brzoskwiń usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Następnie przekładamy do osobnych naczyń i dodajemy po 50 ml jogurtu i ½ łyżeczki miodu lub słodzik. Wszystko dokładnie miksujemy. Przygotowujemy foremki do lodów, do których przekładamy masy – można je układać warstwami, w różnych kombinacjach kolorystycznych. Wstawiamy do zamrażalnika. Jak masa lekko stężeje, wkładamy patyczek.
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ