bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Przepisy na...

Cytrusowa moc

 

Składniki:

  • 2 pomarańcze
  • 1 grejpfrut
  • 5 dag płatków migdałowych
  • kilka wiśni (mrożonych)
  • 3 białka
  • 3 łyżki soku z pomarańczy
  • 2 łyżki ksylitolu

Przygotowanie:

Cytrusy obieramy i wykrawamy „fileciki”. Z pozostałych części pomarańczy wyciskamy sok. Wiśnie podgrzewamy z ksylitolem, blendujemy, przecieramy przez sito i łączymy z sokiem. Dodajemy przygotowane owoce. Płatki migdałowe rumienimy na suchej patelni. Białka ubijamy na sztywno, powoli wsypując pozostałą porcję ksylitolu. Owoce z konfiturą przekładamy do foremki żaroodpornej. Dodajemy pianę z białek. Zapiekamy kilka minut w temperaturze 225 stopni C. Posypujemy płatkami migdałów.


Nadziewana cykoria


Składniki

  • 4 nieuszkodzone liście cykorii
  • 10 dag naturalnego serka homogenizowanego
  • natka pietruszki
  • po ½ papryki żółtej i czerwonej
  • łyżka szczypiorku
  • ząbek czosnku
  • przyprawa ziołowa z suszonymi pomidorami
  • sól do smaku

Przygotowanie:

Paprykę, szczypiorek i natkę pietruszki drobno kroimy, a następnie łączymy z serkiem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową masę serowo-warzywną przekładamy na liście cykorii, posypujemy szczypiorkiem i przyprawą ziołową.


Zupa warzywna z kaszą pęczak

 

Składniki:

  • 800 ml bulionu warzywnego z kostki Dietesse
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera
  • ząbek czosnku
  • po garści fasolki szparagowej zielonej i żółtej (mrożonej)
  • po kilka różyczek kalafiora i brokułów
  • sól, pieprz i zioła do smaku
  • ½ szklanki kaszy pęczak

Przygotowanie:

Do gorącego bulionu wrzucamy pokrojone warzywa, następnie dodajemy wypłukaną kaszę. Gotujemy na wolnym ogniu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z natką pietruszki. Zupę można serwować
także w formie kremu.


 

Dorsz w pomarańczach

 

Składniki:

  • 40 dag dorsza
  • 2 pomarańcze (niezbyt kwaśne)
  • biała część pora
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżki oliwy
  • natka pietruszki
  • czosnek lub świeży imbir
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Rybę nacieramy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z pomarańczy. Por kroimy w cienkie plastry. Obraną marchewkę i pietruszkę tniemy na wstążki lub trzemy na tarce, a następnie szklimy na 1 łyżce oliwy. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na nich filety rybne, a następnie pomarańczę pokrojoną w plastry. Wyciskamy sok z połowy pomarańczy i łączymy go z 1 łyżką oliwy i rozgniecionym czosnkiem lub startym kawałkiem imbiru. Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy do potrawy. Rybę pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25 minut. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

SMACZNEGO!

Autor artykułu

Naturhouse

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.