Przepisy na...
14 listopada 2018
Przygotowanie:
Cytrusy obieramy i wykrawamy „fileciki”. Z pozostałych części pomarańczy wyciskamy sok. Wiśnie podgrzewamy z ksylitolem, blendujemy, przecieramy przez sito i łączymy z sokiem. Dodajemy przygotowane owoce. Płatki migdałowe rumienimy na suchej patelni. Białka ubijamy na sztywno, powoli wsypując pozostałą porcję ksylitolu. Owoce z konfiturą przekładamy do foremki żaroodpornej. Dodajemy pianę z białek. Zapiekamy kilka minut w temperaturze 225 stopni C. Posypujemy płatkami migdałów.
Przygotowanie:
Paprykę, szczypiorek i natkę pietruszki drobno kroimy, a następnie łączymy z serkiem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową masę serowo-warzywną przekładamy na liście cykorii, posypujemy szczypiorkiem i przyprawą ziołową.
Przygotowanie:
Do gorącego bulionu wrzucamy pokrojone warzywa, następnie dodajemy wypłukaną kaszę. Gotujemy na wolnym ogniu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z natką pietruszki. Zupę można serwować
także w formie kremu.
Przygotowanie:
Rybę nacieramy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z pomarańczy. Por kroimy w cienkie plastry. Obraną marchewkę i pietruszkę tniemy na wstążki lub trzemy na tarce, a następnie szklimy na 1 łyżce oliwy. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na nich filety rybne, a następnie pomarańczę pokrojoną w plastry. Wyciskamy sok z połowy pomarańczy i łączymy go z 1 łyżką oliwy i rozgniecionym czosnkiem lub startym kawałkiem imbiru. Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy do potrawy. Rybę pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25 minut. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
SMACZNEGO!
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ