Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie, na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności, o specjalizacji Dietetyka i Żywienie Człowieka oraz Psychodietetyki w Wyższej Szkole Nauk Społecznych w Lublinie.
- Certyfikowany Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyki.
- Dietetyk przyjazny chorym na celiakię.
- Dietetyk przyjazny insulinoopornym (SOIT- School of Insulinresistance Therapy).
- Certyfikowany Ekspert Programu ModuLife dotyczący żywienia osób z chorobą Leśniowskiego-Crohna
- Jestem dietetykiem pracującym w zawodzie od 9 lat.
Specjalizuję się w dietoterapii: nadwagi i otyłości, zaburzeń glikemii (cukrzyca typu I i II, insulinooporność), SIBO, IBS, AZS, chorób autoimmunologicznych (Hashimoto, Choroba Leśniowskiego-Crohna, łuszczyca, RZS, SM, toczeń rumieniowaty układowy), niedoczynności i nadczynność tarczycy, zaburzeń hormonalnych, a tym samym wsparcia płodności, zaburzeń miesiączkowania, PCOS, endometriozy. Formę współpracy z klientem zawsze dobieram indywidualnie.
W swojej pracy realizuję nurt psychodietetyki, ponieważ zmianę w zakresie stylu życia upatruję w pracy na wielu aspektach życia: żywienia, aktywności fizycznej oraz psychiki, traktując je integralnie i nierozerwalnie.
Moim celem jest zapewnienie klientom opieki na najwyższym poziomie, zgodnie z aktualnym stanem wiedzy, najnowszymi wytycznymi oraz z wykorzystaniem nowoczesnego i profesjonalnego sprzętu.
Dobry dietetyk może zmienić Twoje życie, wesprzeć w procesie poprawy zdrowia, kondycji, wyglądu i samopoczucia, a to wszystko dzięki wyjątkowej roli jaką odgrywa dla nas żywność!
Stale aktualizuję i poszerzam swoją wiedzę, biorąc udział w szkoleniach oraz konferencjach naukowych. Uczestniczyłam w ponad 80 kursach związanych ze zdrowiem i żywieniem człowieka.