

Krem z buraka
Składniki
- 3-4 buraki
- 2-3 ząbki czosnku
- 3 suszone grzyby
- 3 łyżki soku z cytryny
- sól morska, pieprz
- bulion warzywny Dietesse-3
- litr wody
Przygotowanie
Obrane i pokrojone buraczki ugotować w bulionie warzywnym Dietesse-3 z grzybami, czosnkiem i przyprawami, aż będą miękkie. Pod koniec gotowania doprawić solą morską, świeżo zmielonym pieprzem oraz sokiem z cytryny według uznania. Po ugotowaniu zblendować na gładki krem. Można podawać na przykład z pasztecikami.
Buraki to samo zdrowie: witaminy z grupy B, witamina A, C, potas, żelazo, magnez, wapń, fosfor, sód, cynk, a także błonnik, betanina i betacjaniny. Wspierają układ krwionośny: działają krwiotwórczo, zapobiegają anemii i wspomagają leczenie białaczki. Działają antynowotworowo i spowalniają starzenie organizmu, skutecznie zwalczając wolne rodniki. Buraki zwiększają odporność, działając głownie przeciwwirusowo. Pomagają też przy kaszlu, działając wykrztuśnie. Buraki posiadają właściwości zasadotwórcze.
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ