

Schab z ziołami
Składniki
- 1kg schabu bez kości
- 3 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki szałwii
- 0,5 łyżeczki suszonej mięty
- szczypta soli, szczypta pieprzu
- 2 łyżki oliwy
- 0,5 szklanki bulionu Dietesse-3
Przygotowanie
Drobno posiekany czosnek utrzeć z ziołami, solą, pieprzem i oliwą. Umyty i osuszony schab natrzeć przygotowanymi ziołami, zawinąć w folię i odstawić w chłodne miejsce na minimum 3 godziny. W rondlu rozgrzać tłuszcz, włożyć schab, obrumienić ze wszystkich stron, skropić zimną wodą i piec 2-2,5 godziny pod przykryciem w temperaturze około 150 stopni, podlewając czasami wywarem warzywnym.
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ