Bigos z cukinii
Składniki
- 4 cukinie
- 2 duże marchewki
- 300g pieczarek
- 300g indyka
- 4 duże cebule
- 5-6 łyżek koncentratu pomidorowego
- garść suzsonych grzybów
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- łyżka słodkiej papryki
- liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny, sól
Przygotowanie
Grzyby namoczyć we wrzątku przez około 20 minut. Indyka pokroić w kawałki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. W dużym garnku rozgrzać olej, dodać indyka, doprawić solą, pieprzem i podslmażyć. Po chwili dodać cebulę i smażyć do jej zeszklenia. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Do garnka wrzucić marchewkę i pieczarki, dusić około 10 minut. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do pozostałych warzyw, dorzucić koncentrat, doprawić do smaku i wymieszać. Dodać pokrojone na kawałki suszone grzyby. Garnek przykryć i dusić całość około pół godziny/godzinę na małym gazie, od czasu do czasu mieszając.
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ