Kompot z suszu
Składniki
- 1,5l wody
- 100g suszonych śliwek
- 100g suszonych jabłek
- 100g suszonych gruszek
- 1 pomarańcza
- 2 łyżki miodu
- 5 goździków
- laska cynamonu
- słodzik Pecva do smaku
Przygotowanie
Szuszone owoce gotować przez około pół godziny z dodatkiem goździków i cynamonu. Pomarańczę umyć i pokroić w plastry. Dodac ją do ugotowanych o odstawionych do ostygnięcia owoców. Gdy kompot całkowicie przestygnie dodać miód, a jeżeli jest mało słodki, doprawić słodzikiem Pecva.
Kompot najlepiej podawać schłodzony. Ograniczenie ilości owoców i miodu pozwala zmniejszyć kaloryczność. Miód dodaj do zimnego kompotu, aby zachować jego właściwości zdrowotne.
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ