bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Dipy do mięs i warzyw

13 listopada 2018

Dip miodowo musztardowy

Składniki:

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka miodu
  • szczypta soli i pieprzu
  • szczypta gałki muszkatołowej

Przygotowanie:

Do miseczki przełożyć jogurt naturalny, dodać musztardę i miód. Dokładnie wymieszać aż do całkowitego połączenia się składników. Dip doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

 

______________________________________

Dip kaparowo-koperkowy

Składniki:

  • 1 jogurt naturalny ok. 250g
  • 1 ½ łyżki kaparów
  • ½ pęczka świeżego koperku
  • szczypta soli
  • grubo mielony pieprz

Przygotowanie:

Do miski przełożyć jogurt i kapary. Zblendować na gładką masę. Dodać drobno posiekany koperek. Doprawić solą i grubo mielonym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Udekorować gałązką koperku i grubo mielonym pieprzem.

 

______________________________________

Dip z pieczonych warzyw (ajwar)

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • ½ bakłażana
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • sól i pieprz
  • łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Warzywa pokroić w grubą kostkę, przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, posypać szczyptą soli i pieprzu, dodać dwa ząbki czosnku w całości. Warzywa piec w piekarniku w 200°C do miękkości. Upieczone warzywa przełożyć do miski i zblendować na gładką masę. Dodać świeże listki tymianku, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Udekorować świeżym tymiankiem.

Zdaniem dietetyka - mgr Dominika Sikora

Domowej roboty dipy to świetny zamiennik gotowych sosów, których skład pozostawia wiele do życzenia: konserwanty, wzmacniacze smaku, sztuczne aromaty i mnóstwo zbędnych kalorii... Przyrządzając dip samodzielnie, dobrze wiesz jakiej jakości produktów używasz i masz pewność, że wybierasz to co najlepsze - bez strat dla sylwetki i zdrowia!

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.