Dipy do mięs i warzyw
Przygotowanie:
Do miseczki przełożyć jogurt naturalny, dodać musztardę i miód. Dokładnie wymieszać aż do całkowitego połączenia się składników. Dip doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
______________________________________
Przygotowanie:
Do miski przełożyć jogurt i kapary. Zblendować na gładką masę. Dodać drobno posiekany koperek. Doprawić solą i grubo mielonym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Udekorować gałązką koperku i grubo mielonym pieprzem.
______________________________________
Przygotowanie:
Warzywa pokroić w grubą kostkę, przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, posypać szczyptą soli i pieprzu, dodać dwa ząbki czosnku w całości. Warzywa piec w piekarniku w 200°C do miękkości. Upieczone warzywa przełożyć do miski i zblendować na gładką masę. Dodać świeże listki tymianku, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Udekorować świeżym tymiankiem.
Zdaniem dietetyka - mgr Dominika Sikora
Domowej roboty dipy to świetny zamiennik gotowych sosów, których skład pozostawia wiele do życzenia: konserwanty, wzmacniacze smaku, sztuczne aromaty i mnóstwo zbędnych kalorii... Przyrządzając dip samodzielnie, dobrze wiesz jakiej jakości produktów używasz i masz pewność, że wybierasz to co najlepsze - bez strat dla sylwetki i zdrowia!
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ