

Dorsz z dynią i batatami
Składniki
- 3 niewielkie bataty
- 1 szklanka pokrojonej w kostkę dyni
- 300-350 g fileta z dorsza atlantyckiego
- 250 ml bulionu warzywnego z kostki KILUVA
- świeży tymianek
- oliwa z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Bataty pokroić w kostkę, zalać bulionem i gotować ok. 25-30 minut (do miękkości). Do bulionu dodać świeżo mielony pieprz i gałązkę tymianku. Po około 15 minutach dodać dynię. Filety z dorsza opłukać i osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć ugotowane bataty, dynię i dodać pozostały bulion i gałązki tymianku. Na wierzch ułożyć dorsza, polać 2 łyżkami oliwy z oliwek i wstawić do piekarnika bez przykrycia na 20-25 minut.
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ