bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Kotleciki Kapitana Haka

13 listopada 2018


Składniki:

  • filety z łososia lub dorsza po 100-150g
  • ryż brązowy
  • paczka świeżego szpianku
  • ząbek czosnku
  • jajko
  • pomidorki koktajlowe
  • mielone siemię lniane
  • kilka plasterków pomarańczowej papryki
  • sól i pieprz
  • olej roślinny do smażenia

Przygotowanie:

Ryż brązowy ugotować w osolonej wodzie (należy pamiętać, aby wstawić go jak najwcześniej, gdyż wymaga długiego gotowania). Szpinak umyć, podsmażyć na czosnku i cebuli. Filet z ryby zmielić w maszynce razem ze szpinakiem i siemieniem lnianym. Do masy dodać ryż i jajko. Uformować kotleciki, oprószyć bułką tartą i piec w piekarniku 10-15 min w temp 180°C. Kotleciki podawać z ulubionymi warzywami np. ugotowaną marchewkę w talarkach.

Zdaniem dietetyka - mgr Dominika Sikora

Ryby to bogactwo kwasów omega-3 i 6 niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania układu krążenia. Poza tym mięso rybie cechuje się pełnowartościowym i dobrze przyswajalnym białkiem. Kotleciki zamiast tradycyjnego fileta w panierce mogą być bardziej atrakcyjnym posiłkiem dla najmłodszych.

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.