Lody truskawkowe
Składniki
- 300 g truskawek
- 100 g cukru pudru
- 300 g jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 4 kubeczki lub salaterki
Przygotowanie
Połowę truskawek zmiksować z połową cukru pudru, a następnie wymieszać z połową jogurtu.
W drugiej miseczce zmiksować jajko z pozostałym cukrem pudrem na puszystą masę, dodać drugą połowę jogurtu, wymieszać i na końcu dodać pokrojone na drobne kawałki truskawki. Wszystko wymieszać.
Do kubeczków delikatnie wlać po połowie obu mas tak, aby masy nie połączyły się w jednolitą całość i można było rozróżnić 2 kolory. Zamrozić.
Truskawki kojarzą się z latem i słońcem. Kuszą nie tylko apetycznym wyglądem, ale też pozytywnym wpływem na nasze zdrowie. Wysoka zawartość żelaza chroni przed anemią; sole organiczne polepszają metabolizm i oczyszczają jelita; fosfor i wapń wzmacniają kości; a magnez odkwasza organizm. W truskawkach znajdziemy też wyjątkowy składnik - fitocydy - zawierają go też czosnek i cebula - które działają bakteriobójczo.
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ