Pasta z sardynek i białej fasoli
Składniki
- 1 puszka białej fasoli
- 1 puszka sardynek w oleju
- 2 ząbki czosnku
- łyżka jogurtu greckiego
- łyżka soku z cytryny
- pół łyżeczki suszonego tymianku
- 2 łyżki posiekanego szczypioru
Przygotowanie
Fasolę przecedzić i przepłukać zimną wodą, dodać pozostałe składniki, wymieszać i zblendować na gładka pastę, podawać z grzankami Fibroki i warzywami (rzodkiewka, szczypiorek).
Sardynki są bogatym źródłem białka zwierzęcego, a biała fasola – białka roślinnego. To idealne połączenie sprawdzi się w przypadku wegetarian. Bogata w białko pasta podana z pełnoziarnistymi grzankami FIBROKI to dobra opcja na sycące i pożywny posiłek. Nie zapomnij o warzywach!
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ