bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Pasta z sardynek i białej fasoli

13 listopada 2018

Składniki:

1 puszka białej fasoli
1 puszka sardynek w oleju
2 ząbki czosnku
łyżka jogurtu greckiego
łyżka soku z cytryny
pół łyżeczki suszonego tymianku
2 łyżki posiekanego szczypioru

Przygotowanie:

Fasolę przecedzić i przepłukać zimną wodą, dodać pozostałe składniki, wymieszać i zblendować na gładka pastę, podawać z grzankami Fibroki i warzywami (rzodkiewka, szczypiorek).

Zdaniem dietetyka - mgr Dominika Sikora

Sardynki są bogatym źródłem białka zwierzęcego, a biała fasola – białka roślinnego. To idealne połączenie sprawdzi się w przypadku wegetarian. Bogata w białko pasta podana z pełnoziarnistymi grzankami FIBROKI to dobra opcja na sycące i pożywny posiłek. Nie zapomnij o warzywach!


Grzanki Fibroki są dostępne we wszystkich Centrach Dietetycznych Naturhouse.

Idealne połączenie do  grzanek FIBROKI? PASTA! Aromatyczne połączenie sardynek i fasoli z bogatymi w błonnik grzankami to doskonała propozycja na dietetyczne i sycące śniadanie.

#NaturalnieZeTak

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.