Placuszki z dyni
Składniki
- 250 g dyni
- 2 jaja
- 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 75 g chudego serka homogenizowanego
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- ¼ papryczki chili
- natka pietruszki
- łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie
Dynię wydrążyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Chili i pietruszkę drobno posiekać. Składniki wymieszać dokładnie z mąką, jajkiem, solą i proszkiem do pieczenia. Patelnię wysmarować olejem i rozgrzać. Na patelni rozkładać ciasto, tak by powstały cienkie placuszki. Smażyć na złocisty kolor z każdej ze stron. Placuszki podać z serkiem.
Polecamy również wersję placuszków bez chili lecz podanych z sosem czosnkowym (do serka dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek).
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ