bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Rozgrzewające jesienne zupy

13 listopada 2018

Zupa czosnkowa

Składniki:

  • 2 l bulionu z kostki warzywnej KILUVA,
  • 10 ząbków czosnku,
  • 1 nieduża cebula,
  • 3 ziemniaki,
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 liść laurowy,
  • 2 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku lub 2 posiekanego świeżego,
  • sól, świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę, czosnek na połówki. Zagotować wodę, wrzucić kostkę warzywną KILUVA, cebulę, czosnek i ziemniaki, dodać liść laurowy, ziele angielskie i tymianek. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut. Zestawić zupę z ognia, odlać ½ szklanki, lekko ostudzić i wymieszać z jogurtem. Wlać jogurt z zupą do garnka mieszając i gotować jeszcze chwilę. Zupę doprawić solą i pieprzem, wyciągnąć liść laurowy i ziele angielskie, zmiksować na gładką masę. Zupę podawać z 2-3 grzankami FIBROKI.


 

Zupa z czerwonej kapusty

Składniki:

  • ¼ główki czerwonej kapusty,
  • 20 dag pieczarek,
  • 20 dag szpinaku,
  • 1 czerwona cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • pęczek koperku,
  • 1 łyżeczka soku z limonki,
  • pół łyżeczki kuminu,
  • 2 łyżki posiekanej kolendry,
  • sól, pieprz,
  • 1 l bulionu warzywnego z kostki KILUVA,
  • 1 łyżka oliwy

Sposób przygotowania:

Kapustę drobno poszatkować, cebulę i czosnek pokroić i wszystko podsmażyć na łyżce oliwy. Bulion warzywny dodać do podsmażonych warzyw, doprawić solą, pieprzem, sokiem z limonki i kuminem. Gotować ok. 40 minut, do miękkości warzyw. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać ok. 10-15 min. przed zakończeniem gotowania zupy, 5 minut przed, dodać szpinak, koperek i kolendrę.


 

Zupa cebulowa

Składniki:

  • ok. 1 l wywaru z warzyw lub z kostki warzywnej KILUVA,
  • 4-5 dużych cebul,
  • 100 ml białego wytrawnego wina,
  • 2 ząbki czosnku,
  • szczypta białego pieprzu,
  • sól do smaku,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Cebule i czosnek obrać, czosnek pokroić w cienkie plastry, cebule w nieduże pióra i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy, dolać białe wino. Odmierzyć około 1 litr wywaru, dodać do niego podsmażoną cebulę z czosnkiem, dodać 1 łyżeczkę majeranku, pieprz i sól i zagotować. Gorącą zupę zmiksować. Można podawać z łyżką jogurtu naturalnego.

 

SMACZNEGO!

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.