Rozgrzewający koktajl
Składniki
- APINAT CACAO
- cynamon
- mleko
- zmielone orzechy włoskie
- odrobina pieprzu cayenne
- goździki
Przygotowanie
Przygotowanie:
Podgrzać mleko, dodać saszetkę APINAT CACAO, wymieszać. W moździerzu pokruszyć orzechy włoskie, dodać do kakao, dosypać odrobinę pieprzu i cynamon. Spienić część mleka, wylać piankę na kakao, udekorować goździkami i cynamonem.
Czujecie ten zapach gorącego kakao?
Zdaniem dietetyka - mgr Dominika Sikora
Cynamon i chilli dodane do koktajlu nie tylko zwiększą produkcję ciepła, co skutecznie rozgrzeje organizm w zimowe dni, ale także podkręcą metabolizm, co sprzyja procesowi odchudzania. Błonnik pochodzący z naturalnego kakao daje uczucie sytości na długi czas, co przeciwdziała podjadaniu.
Polecamy
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ