

Sałatka z grillowanym łososiem
Składniki
- grillowany filet łososia
- sałata roszponka
- zielony ogórek
- granat
- pomidory koktajlowe
- czarne oliwki
- czerwona cebula
- sól, pieprz cytrynowy
- sos: oliwa + ocet balsamiczny biały + zioła
Przygotowanie
Przygotowanie:
Łososia doprawić solą i pieprzem, chwilę grillować, porwać na kawałki, wymieszać z sałatą, pokrojonym w kostkę ogórkiem, pomidorami koktajlowymi. Cebulę pokroić w piórka, dodać do reszty, dodać również wyłuskane nasiona granatu i pokrojone na połówki oliwki. Całość polać sosem: wymieszać oliwę, ocet balsamiczny, zioła, pieprz i sól.
Łosoś w sałatce?
Zdaniem dietetyka - mgr Dominika Sikora
Łosoś stanowi bogactwo zdrowych dla układu krążenia kwasów omega-3 i omega-6. Jest bogaty w cynk i selen, które wzmacniają organizm i odporność. Pamiętaj, aby na diecie redukcyjnej nie spożywać go zbyt często – jest jedną z najzdrowszych, ale jednocześnie najtłustszych ryb.
Polecamy
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ