Sernik w wersji light
Składniki
- 600 g mielonego twarogu śmietankowego
- 95 g (8 łyżek) cukru (4 łyżki cukru + 4 łyżki słodziku PECVA)
- 3 duże jajka
- 3 żółtka
- 1 ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego lub ziarenek wanilii
- kilka ciastek FIBROKI (dowolny smak)
Polewa:
- 200g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki cukru
- ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
Przygotowanie
Delikatnie utrzeć ser za pomocą miksera, następnie dodać cukier i słodzik PECVA, jajka oraz żółtka. Na końcu dodać ekstrakt waniliowy. Gotową masę przelaćdo tortownicy wyłożonej ciastkami FIBROKI. Piec 50 minut w 180 stopniach. Po 50 minutach sernik powinien być ścięty, ale nie za mocno. Połączyć składniki polewy, rozlać na gorący sernik i wstawićna kolejne 10 minut do piekarnika. Następnie sernik należy ochłodzić. Kiedy ostygnie należy wstawić go do lodówki. Sernik najlepiej wyjąć z lodówki 20 min przed podaniem.
Smacznego!
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ