bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Sernik z dynią

25 września 2020

Składniki

Spód:

  • 200 g ciastek Fibroki
  • 60g masła
  • 1 łyżka kakao
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Masa serowa:

  • 600 g białego sera (trzykrotnie zmielonego)
  • 400 g sera ricotta
  • 2 szklanki musu z dyni (zmiksowana upieczona dynia)
  • 5 jajek
  • 1/2 szklanki cukru lub 50 kropli słodzika Pecva
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Przygotowanie spodu: Ciastka zmiksować w blenderze, dodać kakao i cynamon, wymieszać z miękkim masłem. Przygotowaną masą wylepić dno tortownicy i podpiec przez około 10 minut.

Przygotowanie masy serowej: Dokładnie zmiksować ser z ricottą i cukrem oraz mąką ziemniaczaną. Stopniowo dodawać dynię (upieczoną w temperaturze 200 st. i zmiksowaną), dokładnie wymieszać. Następnie dodawać po jednym jajku nie przerywając miksowania. Gotową masę serową przełożyć na przygotowany spód. Sernik piec przez około 15 minut w temperaturze 180 st, następnie przez ponad 1,5 godz. w temperaturze 120 st.  Po upieczeniu sernik ostudzić w piekarniku, następnie schłodzić przez 12 godzin w lodówce.

Autor artykułu

Naturhouse

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.