Tarta ze śliwkami
Składniki
- 300 g otrąb owsianych
- 100 g orzechów nerkowca
- 200 g śliwek mrożonych
- 4 łyżki Konfitury śliwkowej KILUVA
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie
Orzechy nerkowca i ¾ otrąb razem zblendować, wyłożyć powstałą masę na formę do tarty i wstawić do lodówki na około 2 godziny. W tym czasie śliwki zblendować z konfiturą, cynamonem i miodem. Wyłożyć masę śliwkową na zimne ciasto. Posypać tartę pozostałymi otrębami, wstawić na noc do lodówki. Kroić i podawać na zimno.
Tarta wykonana z otrąb zamiast zwykłej mąki, orzechów zamiast tłuszczu czy jajek jest zdecydowanie bardziej dietetyczna, a przede wszystkim zdrowa. Otręby zawierają dużą ilość błonnika, który szczególnie przyda się w okresie świątecznym, aby wspomóc układ trawienny.
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ