

Zupa dyniowa
Składniki
- łyżka oliwy z oliwek
- 1 średnia cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 kg dyni obranej i pokrojonej w kostkę
- 1 marchew obrana i pokrojona w talarki
- 1/2 l bulionu warzywnego lub drobiowego
- szklanka soku pomaranczowego i starta skórka pomarańczy
- garść pestek dyni
- sól, pieprz
Przygotowanie
W dużym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną cebulę i dusić przez 3 minuty aż będzie miękka. Dodać czosnek, dynię i marchewkę, dusić przez około 2 minuty stale mieszając. Wlać bulion, sok z pomarańczy, dołożyć startą skórkę i podgrzewać około 30 minut, aż dynia zmięknie. Po tym czasie zupę zmiksować na puree, doprawić solą i pieprzem. Zupę wlać do naczynia i posypać podprażonymi delikatnie pestkami dyni oraz natką pietruszki.
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ