

Zupa grzybowa
Składniki
- garść suszonych leśnych grzybów (1 kubek wody do namoczenia)
- 2 średnie ziemniaki
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 1.2 cebuli
- litr wody
- łyżka oliwy
- liście laurowe, pieprz czarny ziarnisty, ziele angielskie
- sól i pieprz mielony do smaku
Przygotowanie
Grzyby dokładnie opłukać, zalać kubkiem gorącej wody i zostawić na około godzinę. Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać, umyć i drobno pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Zeszklić ja na rozgrzanej oliwie w garnku o grubym dnie. Dodac marchew, pietruszkę, ziemniaki i jeszcze chwilę podsmażyć. Dorzucić namoczone pokrojone w paski grzyby wraz z wodą, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz czarny. Całość zalać wrzątkiem i gotować na małym ogniu do miękkości ziemniaków. Doprawić solą i mielonym pieprzem do smaku. Można podawać z jogurtem naturalnym.
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ