Centrum Dietetyczne
Naturhouse Poznań King Cross
sklep.poznan@naturhouse-polska.com
Umów wizytę w placówceDane adresowe
Naturhouse Poznań King Cross
ul. Bukowska 156 (King Cross Marcelin)60-189 Poznań
sklep.poznan@naturhouse-polska.com
Dołącz do nas na facebookuGodziny otwarcia
PONIEDZIAŁEK9:00 - 21:00
WTOREK9:00 - 21:00
ŚRODA9:00 - 21:00
CZWARTEK9:00 - 21:00
PIĄTEK9:00 - 21:00
SOBOTA9:00 - 21:00
NIEDZIELA10:00 - 20:00
Dietetycy
Katarzyna Kuraszyk
Jestem absolwentką kierunku Dietetyka na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w...
Czytaj więcejKatarzyna Kuraszyk
Jestem absolwentką kierunku Dietetyka na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, gdzie obecnie kontynuuję naukę na studiach II stopnia. Przez cały okres nauki uczestniczyłam w licznych praktykach zawodowych, zdobywając cenne doświadczenie. Swoją wiedzę uaktualniam i poszerzam, biorąc udział w wielu konferencjach i szkoleniach, ponieważ wiem jak ważne jest bycie na bieżąco w tak rozwijającej się dyscyplinie nauki, jaką jest żywienie człowieka.
Moje zainteresowania w dietetyce skupiają się wokół redukcji masy ciała i zaburzeń hormonalnych tarczycy, insulinooporności, cukrzycy oraz zespołu policystycznych jajników, często towarzyszącym nadwadze i otyłości. To, co uwielbiam w swojej pracy, to pomoc innym i kontakt z drugą osobą.
Najlepsza dieta to taka, którą potrafisz utrzymać, dlatego w swojej pracy kieruję się powiedzeniem "dieta ma być dla nas, nie my dla diety". Pomogę Ci zmienić nawyki i pokażę jak zmodyfikować Twoje ulubione potrawy, aby były zdrowsze i pomogły Ci osiągnąć Twój cel. Pokażę Ci, że dieta może być szybka, prosta i smaczna, a przy tym skuteczna.
Paula Dudziak-Gapińska
Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia na kierunku dietetyka. W swoich pracach na t...
Czytaj więcejPaula Dudziak-Gapińska
Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia na kierunku dietetyka. W swoich pracach na temat „Łakomstwo, uzależnienie czy sybarytyzm?”, „Wyroby seropodobne i analogi serów oraz ich znaczenie w żywieniu człowieka” oraz „zachowanie konsumentów oraz ich determinanty na rynku suplementów diety” porusza problemy prospołeczne, przyczyniające się do powstawania otyłości.
Od kilku lat systematycznie poszerza swoją wiedzę na temat żywności, dietetyki oraz zdrowego stylu życia, m.in. poprzez udział w konferencjach dotyczących problematyki otyłości oraz chorób dietozależnych.
Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Promocji Zdrowego Żywienia i Żywności .
Dzięki dużej emaptii doskonale rozumie się ze swoimi klientami oraz potrafi pomagać w rozwiązaniu konfliktów wewnętrznych, z jakimi borykają się osoby z nadwagą oraz innymi problemami zdrowotnymi.
Dobro klienta stawia na pierwszym miejscu, dlatego do każdej osoby podchodzi indywidualnie, starając się motywować ją do dalszej pracy nad sobą.
Karina Niedźwiedzińska
Absolwentka Wydziału Nauk o Żywości i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, specjalność Żywienie czło...
Czytaj więcejKarina Niedźwiedzińska
Absolwentka Wydziału Nauk o Żywości i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, specjalność Żywienie człowieka. Jej praca magisterska dotyczyła badań nad siemieniem lnianym i wpływem procesów termicznych na jego stabilność oksydacyjną podczas przechowywania.
Jako wielka pasjonatka gotowania, niestrudzenie poszukuje nowych pomysłów na dietetyczne i smaczne dania. Promuje także aktywny tryb życia i nowe jego formy, takie jak taniec czy Body Pump.